Home my Ηow to 9 τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας με την Ιφιγένεια Ματαράγκα

9 τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας με την Ιφιγένεια Ματαράγκα

0 comment

armchairSpyros21. Πρώτη και βασική  συμβουλή  είναι να ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ κάποιο παλιό έπιπλο παρά μόνο όταν είσαι σίγουρη ότι ακόμη και με την κατάλληλη ανακαίνιση πάλι δεν θα σου αρέσει, πράγμα πολύ δύσκολο. Και πάλι, μην το πετάξεις στα σκουπίδια,  οι ΡΕΤΟ -κέντρο απεξάρτησης– που παραλαμβάνουν από το σπίτι οτιδήποτε –είτε λειτουργεί είτε όχι– και απασχολούν στις επισκευές τα άτομα που βοηθάνε (210-6625-096).

2. Όταν σκέφτεσαι να ανακαινίσεις παλιά έπιπλά σου, προτίμησε αποχρώσεις που, κατά κάποιον τρόπο, έχουν διαχρονική αξία. Άσε τους έντονους φλούο συνδυασμούς για το ντύσιμό σου. Στο σπίτι σου θες να υπάρχει φαντασία, αλλά και αρμονία.

3. Είναι πολύ ενδιαφέρον να συνδυάζεις παλιά έπιπλα και διακοσμητικά, με μίνιμαλ στοιχεία. Ένα παλιό τραπέζι πχ είναι έξυπνο να το συνδυάζεις με μίνιμαλ καρέκλες ή ένα μοντέρνο φωτιστικό.

4. Όταν συνδυάζεις πολλά διαφορετικά patterns σε ένα χώρο, πράγμα με το οποίο συμφωνώ, θέλει πολλή προσοχή.Ιφι-μοτίβα

 • Να είναι σε κοντινή χρωματική γκάμα
 • Να υπάρχει ποικιλία σχεδίων, δηλαδή: φλοράλ/ ριγέ/ ψαροκόκαλο/ γεωμετρικά/ μικρό φλοράλ/ μονόχρωμο με  ανάγλυφο σχέδιο/ faux γούνα/ λινό. Ναι, όλα αυτά μαζί, με τον  κατάλληλο συνδυασμό, ταιριάζουν.

5. Αν είναι να μιλήσουμε για κουρτίνες

 • Μην αγοράσεις ποτέ κάτι γυαλιστερό, εκτός αν μένεις σε ανάκτορα 🙂
 • Το λινό, σε αποχρώσεις ταιριάζουν με την επίπλωσή σου και “σέρνεται” λίγο στο πάτωμα, είναι η πιο chic λύση.
 • Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αν πρόκεται να αγοράσεις κουρτίνες με pattern. Διάλεξε κάτι που να μοιάζει με art αν πρόκειται για το σαλόνι σου. Απέφυγε τα “χαριτωμένα” σχέδια γενικώς, διότι θα τα βαρεθείς γρήγορα, στο υπογράφω.

6. Οι κορνίζες είναι απαραίτητες …

 •  … αλλά ποτέ δεν κατάλαβα τις ασημένιες κορνίζες! Αν πρέπει σώνει και καλά να τις βάλεις κάπου γιατί είναι δώρα συγγενών, διάλεξε όσο γίνεται λιγότερες και πιο απλές, και τουλάχιστον οι φωτογραφίες να είναι προσεγμένες και “φρέσκες” και όχι περασμένων δεκαετιών.

 • Για την καλύτερη διάταξη στον τοίχο, συμβουλέψου τα άπειρα blogs που υπάρχουν, ψάχνοντας με τη λέξη-κλειδί “frame arrangements”.

7. Τα χαλιά, ένα άλλο πονεμένο θέμα συζήτησης …

 • Τα ανατολίτικα πολύχρωμα σχέδια δεν ταιριάζουν σε όλα τα έπιπλα, πόσο μάλλον σε όλα τα σπίτια.
 • Είμαστε στο 2016, υπάρχουν απλά και οικονομικά χαλιά. Δεν χρειάζεται να “παντρεύεσαι” τα χαλιά της μαμάς σου μόνο και μόνο επειδή τα έχεις.
 • Από ένα κακό χαλί, είναι καλύτερο το “καθόλου χαλί”.

8. Τα χρώματα στους τοίχους να φτιάχνουν μια ιστορία …

 • Διάλεξε ΜΙΑ χρωματική γκάμα και μείνε σε αυτήν για όλο το σπίτι. Να μην αλλάζουν δραματικά τα χρώματα από δωμάτιο σε δωμάτιο, είναι passe.

 • Διάλεξε τα χρώματα σύμφωνα με τα έπιπλα και τα υφάσματα που έχει το κάθε δωμάτιο και όχι γιατί απλά σου αρέσει κάποιο χρώμα.

9. Τελευταία και πιο σημαντική συμβουλή:  Βρες το στυλ σου!

Όλοι έχουμε το προσωπικό μας στυλ. Ψάξε στο διαδύκτιο, ενημερώσου, συμβουλεύσου ειδικούς. Όταν βρεις ποιο στυλ σε εκφράζει τότε θα μπορέσεις να κατευθύνεις τη διακόσμηση του

*Η Ιφιγένεια Ματαράγκα είναι διακοσμήτρια επίπλων.

Στοιχεία επικοινωνίαςIfigenia

Ifigenia’s Home
Αδαμαντίου Κοραή 17, Λαγονήσι 19010, P.O.Box 1221
Τηλ: (22910-71371. Κινητό: 6972-302611
info@imataraga.net,  www.ifigeniashome.com
https://www.facebook.com/Ifigenias.Home
https://www.facebook.com/Ifigeniashome-131293206934856/

 

You may also like

Leave a Comment