Home My cooking Δικαιωμα στη σοκολατα

Δικαιωμα στη σοκολατα

0 comment

Σοκολατολάτρης γεννιέσαι. Δεν γίνεσαι. Θα μου πείτε όμως, το μεγάλο πρόβλημα που βασανίζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Ό,τι μου αρέσει είναι ανήθικο, παράνομο και παχυντικό. (Προσθέτω και ακριβό).

Στέκομαι στο «παχυντικό», γιατί τα δύο πρώτα δεν απασχολούν το blog μου. Κι’ όμως η σοκολάτα είναι Αθώα! Ξεκαθαρίζω μια για πάντα σε αυτό το blog:

  1. Η σοκολάτα είναι παχυντική όταν είναι φτηνιάρα, δηλαδή σοκολάτα που παρασκευάζεται από κακά υλικά και είναι τίγκα στα κακά λίπη και τις ζάχαρες. Αυτά τα παρασκευάσματα μόνο σοκολάτες δεν είναι.
  2. Η σοκολάτα είναι οφέλιμη όταν είναι ποιοτική. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Βλέπε Valrhona. Μην τσιγκουνεύεστε τα 6-8 ευρώ που κοστίζει. Της αξίζουν.

Η Αποκάλυψη

Η σωτηρία μου ήρθε από το Goop. Το οποίο καθόλου δεν ειρωνεύομαι και κοροϊδεύω. Έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες, από τις οποίες κρατάς ότι θέλεις. Εδώ έχει ένα σωρό συνταγές σοκολάτας που δεν παχαίνουν καθόλου. Διάλεξα τη μους.

Στη φωτογραφία το βιβλίο και από πάνω η μους που έφτιαξα.

Θέλετε τη συνταγή; Είναι πολύ απλή.

  • 1 φλ. αμυγδαλόγαλα
  • 1 αβοκάντο
  • 1-2 κ. γλ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 1-2 κ. γλ. κακάο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ. γλ. μέλι

Τα χτυπάς όλα στο μπλέντερ και έχει μία υπέροχη μους! Προσθέτω ή αφαιρώ υλικά ανάλογα με τα κέφια μου. Είναι superfood γιατί έχει καλά λιπαρά (αμυγδαλοβούτυρο, αβοκάντο) που κάνουν καλό στο δέρμα, αμυγδαλόγαλα, χουρμάδες και κακάο που περιέχουν θρεπτικά συστατικά. Το τερπόν μετά του οφελίμου.

 

You may also like

Leave a Comment