Home 24 hours Σάββατο 21 Μαρτίου, 2020

Σάββατο 21 Μαρτίου, 2020

0 comment

Ημερολόγιο Καραντίνας. Μία εβδομάδα μετά

Προσπαθώ να χωρέσω όλον μου τον κόσμο μέσα στο σπίτι μου. Δεν είναι εύκολο. Σιγά-σιγά βρίσκω τις ισορροπίες και τις ανισορροπίες.

Νόμιζα ότι θα ήτανε μια χαλαρή new age περίοδος, με όλες τις αγαπημένες μου συνήθειες ευζωίας, γιόγκα, διαλογισμός, πλέξιμο, γράψιμο, τέχνη… Μετά ξύπνησα.

Πρωϊνό ξύπνημα

Ένα από αυτά που κατάφερα να ισορροπήσω αμέσως. Ξυπνάω κάθε μέρα, όλες τις μέρες στις 06:45. Ο βιορυθμός μου έχει ταυτιστεί με το γλυκό μου ξυπνητήρι και ανοίγω τα μάτια μου ταυτόχρονα με τις πρώτες νότες κλασσικής μουσικής από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ο χρόνος μίκρυνε

Νιώθω ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα, ιδίως τις πρώτες μέρες, μόλις άρχισα να δουλεύω συστηματικά από το σπίτι. Ξαφνικά γεμίζει το ημερολόγιό μου με τηλεσυσκέψεις. Ο πωπός μου γίνεται ένα με την καρέκλα. Δεν έχω καταλάβει πότε πρόλαβε να νυχτώσει. Α, και να θυμηθώ να αγοράσω ένα εργονομικό πληκτρολόγιο από το Public για να μην πονάνε τα χέρια και ο αυχένας μου. Ακόμα δεν έχω προλάβει.

Τα χέρια μου έγιναν μαχαίρια!

Ιδέες για τη διάσωσή τους εδώ.

Οι προτεραιότητες της δουλειάς ήρθαν τούμπα

Ο κορονοϊός άλλαξε τα πάντα, εδώ για το καλό. Όλα τα μικρο-άχρηστα, ψευτο υπερ-επείγοντας, ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν. Έχω τη χαρά να ασχολούμαι με την ουσία και να βοηθάω ανθρώπους. Βλέπω άμεσο αποτέλεσμα. Περισσότερα δεν μπορώ να πω, άλλο δουλειά, άλλο blog.

Επιβεβαίωσα ποιες φίλες και φίλοι με αγαπούν

Αυτοί που πήζουν αλλά είναι αληθινοί, πάντα θα βρούνε λίγο χρόνο, έστω και 5 λεπτά για να με ρωτήσουν πώς είμαι και αν χρειάζομαι κάτι. Ήρθαμε πιο κοντά, τώρα που είμαστε μακριά. Με τη Μαίρη στο Pittsburg, Pensilvania, μιλάμε μέρα παρά μέρα. Η παρέα στο chat τα βράδια είναι καλύτερη από το Netflix. Μαμά, αδερφή, Γουρουνίδι, Λένια, Δημήτρης, Ρένα, Ελευθερία, Μαρούλι, Ολιάνα, Μαρία Καλ, Έλλη, Παπαγάλε, Βαλιτσούλα, Χρυσουλάκι, αν ξέχασα κάποιον συγγνώμη!

Οι βόλτες που λάτρευα γίνονται εφιάλτης

Να βγω νωρίς, να μην έχει κόσμο, να αποφύγω το αναίσθητο παρεάκι ο ένας κολλητά στον άλλον που κλείνει το πεζοδρόμιο, να μην πατήσω τις σκατούλες, να πιάσω με γάντια την εξώπορτα, να ανέβω με τα πόδια τα 96 σκαλιά, να απολυμάνω τα παπούτσια μου, να πλύνω και να σιδερώσω τις πάνινες τσάντες για τα ψώνια (αρνούμαι να πάρω πλαστικές). Basta!

Λάντζα: Η νέα γυμναστική

Δεν έχω άλλον τρόπο να κινηθώ. Και ο καθαρισμός του χώρου μου είναι απαραίτητος. Σάββατο πρωί πλένω και απολυμαίνω βεράντα, πατώματα, μπάνια. Περιποιούμαι τις γλάστρες μου. Θερμίδες: Πολλές!

Οι γείτονές μου

Αξίζουν ξεχωριστό κείμενο

Μουσική στη βεράντα

Το παίζω Ιταλία. Βάζω δυνατά μουσική, τραγούδια, Σεζάρια Έβορα, Simon & Garfunkel, Cogney Rebel. Σε τρία απέναντι μπαλκόνια, κάποιοι κάθονται έξω και ακούνε. Όταν έφτασα στο Σεμπάστιαν, (όχι του Βασιλάκη, το original), ο κύριος δίπλα μου έκανε παρατήρηση να το χαμηλώσω. Κρίμα.

Χειροκρότημα στους γιατρούς και νοσοκόμους: Η μεγάλη έκπληξη. Όλη η γειτονιά στα μπαλκόνια. Εύχομαι να συνεχιστεί και να επεκταθεί.

Παρολίγο να βάλω ένα κιλό!

Επείγον conference call με τη διατροφολόγο μου. Το σώσαμε, επανήλθα. Αξίζει ξεχωριστό κείμενο, όμως δεν θα τα πω όλα! Αν σας ενδιαφέρει, πείτε μου να σας φέρω σε επικοινωνία.

Γιόγκα με τον ήλιο

Όταν θέλεις, βρίσκεις χρόνο. Κάθε πρωί τηρώ με ευλάβεια το πρόγραμμα της Γιόγκα πριν ξεκινήσει η μέρα μου. Ο ήλιος πέφτει στο πρόσωπό μου καθώς κάνω τον Χαιρετισμό του Ήλιου στο σαλόνι. Κυριακή πρωί ξεκινάω personal με την Έλενα. Ανυπομονώ!

Μπαλέτο!

Το έχω εντάξει στα απολύτως απαραίτητα, μαζί με το φαγητό. Το βραδάκι, μόλις τελειώσω τη δουλειά, έχω ένα πρόγραμμα στο YouTube που κάναμε με την Ελίνα, την αγαπημένη μου δασκάλα από την προηγούμενη δεκαετία και βάλε. Μισή ώρα απόλαυσης. Το καλό με την άσκηση αυτή είναι ότι πρέπει να είμαι απολύτως συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω, οπότε ξεκουράζει το μυαλό από τις σκέψεις.

Διαλογισμός

Η Άννα πέτυχε τον τέλειο συγχρονισμό και κάνουμε με μία μικρή ομάδα ένα συγκεκριμένο διαλογισμό κάθε μέρα. Ξεκίνησε λίγο πριν μας βρει το κορονοϊός κλεισμένες στο σπίτι. Το ιδανικό!

Netflix

Ελάχιστο! Εκεί που περίμενα ότι θα τα δω όλα, δεν προφταίνω! Νυστάζω νωρίς, και τα βραδάκια προτιμώ να μιλάω με τους/τις φίλες μου.

Τα είπα όλα; Τα υπόλοιπα την επόμενη φορά. Έχουμε ακόμα μέλλον.

You may also like

Leave a Comment