Home Interviews: Your survival tools? Τζενη Μπαλατσινου – Αλεξανδρα Σταματοπουλου

Τζενη Μπαλατσινου – Αλεξανδρα Σταματοπουλου

0 comment

Η Τζένη Μπαλατσινού και η πρωταθλήτρια κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έχουν τον ίδιο Αριθμό Πεπρωμένου, το 4.  Βάσει αυτού του αριθμού, η κάθε μία τους μου έδωσε τα δικά της 4 “εργαλεία επιβίωσης”. Στη συνέχεια, ο Αριθμολόγος-Μαθηματικός Μάνος Μηκίδης εξηγεί τι σημαίνει ο Αριθμός Πεπρωμένου και πώς τον υπολογίζουμε, και αυτή τη φορά ειδικότερα αναφέρεται στο 4. 

Τζένη Μπαλατσινού

Συχνά σε συνεντεύξεις μου ζητάνε να περιγράψω την καθημερινή μου ζωή συνοπτικά. Τότε απαντάω «μητέρα, εργαζόμενη και ζογκλέρ». Πολλοί οι ρόλοι, οι απαιτήσεις τους και οι ρυθμοί, άλλες φορές τρέχουν, ενώ άλλες τους φροντίζω να τους ρίχνω με τα μαγικά survival tools μου. Η ημερομηνία γέννησής μου έχει άθροισμα 4. Τα συμπεράσματα στους ειδικούς.

No1 η γυμναστική: θρέφοντας μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και έχοντας πάρει πολλά χαρακτηριστικά από τον πρωταθλητισμό, όπως η πειθαρχία και η οργάνωση, η γυμναστική έχει εξέχουσα θέση στη ζωή μου. Με χαλαρώνει, με γεμίζει ευεξία και με εκτονώνει, χαρίζοντάς μου απλόχερα αυτό που λέμε πολύτιμο «me time».

No2 μουσική: Μεγάλη ιέρεια η μουσική, ηθικός νόμος όπως είχε πει ο Πλάτωνας. Δεν είναι εύκολο να περιγράψω την επίδραση της μουσικής πάνω μου. Ακούω μουσική όταν γράφω, όταν χαλαρώνω, όταν τρέχω το πρωί κι όταν χρειάζομαι την μαγική της επίδραση στον οργανισμό μου. Πολλές φορές, ένα τραγούδι μου έχει δώσει τη λύση σε ένα δίλημμα.

No3 ταξίδια: η ανακάλυψη νέων προορισμών είναι για μένα δικλείδα ασφαλείας. Χωρίς τα ταξίδια είμαι σίγουρη πως θα ήμουν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Μου αρέσει πολύ να αποτυπώνω τις όμορφες γωνίες και στιγμές φωτογραφίζοντάς και σε μέρη που αφήνω την καρδιά μου, επιστρέφω πάντα.

No4 θάλασσα… και τα λόγια είναι περιττά!

Water-Jenny

Οι φωτογραφίες είναι της Τζένης από το Instagram

 

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Η Αλεξάνδρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε λογοθεραπεία. Από 14 χρονών πάσχει από μυασθένεια – το σύνδρομο stiff person. Μία από τις μεγάλες αγάπες της είναι η κολύμβηση, όπου είναι πρωταθλήτρια με διακρίσεις και πανελληνία ρεκόρ. Πρόσφατα κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο 100μ, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2016. Με την Εθνική ομάδα προγραμματίζει να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς του ΡΙΟ 2016.

Λέγομαι Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Είμαι αθλήτρια κολύμβησης. Ευελπιστώ στη βελτίωση και ενίοτε μια καλύτερη διάκριση. Τα survival tools μου είναι:

Νο. 1 Η αντοχή σε κακουχίες μέσω της προπόνησης. Με τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση έμαθα να ξεπερνάω πολλά. Κάθε μέρα πηγαίνω στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και δουλεύω με τον προπονητή μου για δύο ώρες. Αυτό στη θέση μου είναι πολύ δύσκολο να γίνεται κάθε μέρα, με όποιες συνθήκες. Θέλει υπομονή και επιμονή. Παράλληλα γυμνάζω, εξασκώ το σώμα μου. Έτσι, θα μπορούσα να πω ότι η γυμναστική είναι ένα από τα δικά μου εργαλεία επιβίωσης.

  1. Νο. 2 Η αγάπη για ζωή. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάω, νιώθω ότι αρχίζει για μένα μια άλλη μέρα, πιο δημιουργική. Μια μέρα διαφορετική, και χαίρομαι γι’ αυτό, ανεξάρτητα αν γνωρίζω το καθημερινό μου πρόγραμμα. Είναι η πρώτη ανάσα που θα πάρω συνειδητά το πρωί όταν θα ανοίξω το παράθυρο. Κι’ ας μην έχει ήλιο.

Νο. 3 Η υπομονή. Με βοηθάνε πολύ τα αγαπημένα μου πρόσωπα, τα αδέρφια μου, οι γονείς μου. Η καλή κουβέντα και η θετική ενέργεια των ανθρώπων που με στηρίζουν μου δίνουν την υπομονή και δύναμη να προχωρήσω μπροστά. Παίρνω κουράγιο θαυμάζοντας τη Simone Fragoso, μια καταπληκτική Παραολυμπιακή πρωταθλήτρια στην κολύμβηση. Την γνώρισα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μου έκανε εντύπωση πώς ένας τόσο μικροσκοπικός άνθρωπος στην όψη … έχει τεράστια δύναμη σωματικά και ψυχικά. Η αστείρευτη ενέργειά της με εμπνέει.

Νο. 4 Αισιοδοξία. [Ρωτάω την Αλεξάνδρα αν της δίνει αισιοδοξία το χειροκρότημα του κόσμου]. Όχι το χειροκρότημα. Δεν είναι η ουσία αυτή.

Alexandra-profile-sea-end

Αισιοδοξία μου δίνει να κάθομαι σ’ ένα μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα κι’ εγώ να αρμενίζω. Να κάνω απολογισμό εσωτερικό των θετικών που έχω δώσει.

 

Και η σκέψη του αύριο… Πώς θα ήθελα να με δω να εξελίσσομαι.

 

 

You may also like

Leave a Comment