Home my Ηow to Τα πολεμοφόδια για το lockdown

Τα πολεμοφόδια για το lockdown

0 comment

Τώρα ξέρω τι με περιμένει. Δεν θα την πατήσω σαν κουτορνίθι, απομονωμένη σαν τον Ροβινσώνα, με δύο δάχτυλα άσπρη ρίζα. Και η τραπεζαρία μου δεν θα ξαναγίνει γραφείο και σιδερωτήριο.

Όχι στο Σύνδρομο της Κατοχής

Δεν θα πάρω 300 κολώχαρτα. Ούτε τεράστιες ποσότητες από φαγητά, μόνο τις γεύσεις που με κάνουν ευτυχισμένη, που σίγουρα δεν είναι κονσέρβες τόνου, γάλα εβαπορέ και κατεψυγμένα λαχανικά.

 • Βιολογική σοκολάτα για να την πίνω ζεστή σε μεγάλες κούπες, να κάνω smoothies, ή το λατρεμένο μου vegan γλυκό.
 • Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα τραχανά ξινό
 • Edamame και ωραίες γαρίδες (βλ. άρθρο “Cosmopolitan”)
 • Βιολογικό ποπκόρν. Η απόλυτη παρηγοριά.
 • Κρασί στην καλύτερη ποιότητα που θα βρω. Ελπίζω να περάσουν γρήγορα οι αλλεργίες για να ξαναθερμάνω την ψυχραμένη σχέση μου με το αλκοόλ.

Ο Θεός να έχει καλά το Netflix

Πώς ζούσαμε τόσον καιρό χωρίς αυτό; Η λίστα μου περιλαμβάνει:

 • The Crown. Στις 15 Νοεμβρίου έρχεται η συχωρεμένη η Νταϊάνα.
 • Queen’s Gambit
 • Rebecca
 • Cobra Kai
 • La Revolution: Vive la France!
 • Holidate: Απαραίτητο

Αλλά και ERTFlix (ποια Διάνοια το σκέφτηκε να τους στείλω λουλούδια!) και το Succession (HBO).

Άσκηση

Έχω κάνει με πολύ κόπο τις λίστες μου στο YouTube, Yoga with Adrienne, Workout with Tracey Anderson μα η καλύτερη απ’ όλες και με τα περισσότερα views (μετά τη λίστα μου για τη Νάντια Κομανέτσι) είναι τα Ballet Workouts. Και συνεχίζω τη διαδικτυακή μου γιόγκα Ashtanga Vinyasa με την Έλενα.

Χώρος γραφείου

Εδώ και μήνες δουλεύω από το σπίτι και η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Εμένα το σύστημα αυτό μου πάει πολύ, σε άλλους πάλι όχι. Έχω μετατρέψει σε γραφείο το δεύτερο μικρό υπνοδωμάτιο του σπιτιού μου. Έβαλα χρωματιστά βιβλία στα ράφια, χαρούμενες εικόνες και πίνακες με ζωηρά χρώματα, φυτά στο παράθυρο. Πήρα ένα γραφειάκι και μία καταπληκτική καρέκλα από την ΙΚΕΑ (ήταν ακριβή μα αξίζει το κάθε ευρώ). Έτσι η δουλειά μου περιορίζεται στο συγκεκριμένο χώρο και δεν είναι απλωμένη φαρδιά-πλατιά στο σαλόνι για να την βλέπω όλη μέρα και όλη νύχτα. Α ναι! Πήρα και δύο ζευγάρια γυαλιά Izipizi γιατί δυστυχώς η πρεσβυωπία μου ανέβηκε μετά από τόσες ώρες στην οθόνη. Τουλάχιστον είναι στυλάτα.

Online shopping: Ναι και όχι.

Ναι στην ποικιλία του Skroutz που αποτελεί παγκόσμιο case study επιτυχημένης ελληνικής startup.

Αλλά σε κάθε, μα κάθε, ευκαιρία στηρίζω τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μου, το φαρμακείο μου και παραμένω πιστή σε όποιο μικρό ή και μεγάλο κατάστημα είχε μαζί μου μία τίμια σχέση τόσον καιρό πριν.

Το σημαντικό για το τέλος: Πλεκτό

Έχω μάθει πλέον να πλέκω με «τυφλό σύστημα» που συνδυάζεται άριστα με την τηλεόραση. Αυτή είναι η αγαπημένη μου χαλάρωση τα βράδια και το συνιστώ παντού. Στο εξωτερικό πλέκουν και οι άντρες, ναι μην τρομάζετε, ακόμα και ο μακαρίτης Kurt Cobain έκανε ωραιότατα πουλόβερ. Για να μάθετε να πλέκετε επισκεφθείτε το Annaplexis της αγαπημένης μου δασκάλας.

You may also like

Leave a Comment