Home Interviews: Your survival tools? Soprano vs. Drummer

Soprano vs. Drummer

0 comment

Χριστίνα Πουλίτση – Τάκης Γιαννούτσος: Αριθμός Πεπρωμένου 5

Η Χριστίνα Πουλίτση γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο Berlin University of Arts, με τις υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη».  Έχει καθιερωθεί διεθνώς στο ρόλο της  «Βασίλισσα της Νύχτας» στο Μαγικό Αυλό του Μότζαρτ. Στις 18 Ιουνίου, μαζί με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα ερμηνεύσουν τα Carmina Burana του Carl Orf στο Ηρώδειο.

Η Χριστίνα μας δίνει 5 ‘survival tools’. Πέντε γιατί αυτός είαι ο Αριθμός Πεπρωμένου της. Στην ενότητα from usual to unusual o Μαθηματικός-Αριθμολόγος Μάνος Μηκίδης θα μας πει τι σημαίνει αυτός ο αριθμός (στις 6/6 θα το πει).

Φωτό: Ακριβιάδης-Καθημερινή

Φωτό: Ακριβιάδης-Καθημερινή

1. Η Σκηνή

Η επικοινωνία με το κοινό όταν βρίσκομαι στη σκηνή, η έκφραση των συναισθημάτων μου και όλου του ψυχισμού μου μέσω της μουσικής και η αίσθηση πως η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής μας ενώνει και μας κάνει ένα είναι ο λόγος ύπαρξής μου.

Queen-1

 

Στην προσωπική μου ζωή είμαι πολύ απλή, δεν είμαι ντίβα. Όμως, με το που πατάω το ποδι μου στη σκηνή αισθάνομαι ότι μεταμορφώνομαι. Μου δίνει ένα αίσθημα ελευθερίας και συνδέομαι αμέσως με το κοινό.

 

 

 

 

2. Γιόγκα και διαλογισμός

Η αίσθηση υγείας, ευεξίας, ενέργειας, ισορροπίας και αρμονίας. Όταν είσαι σε επαφή με τον εσωτερικό σου εαυτό,το ένστικτό σου και συνειδητοποιείς πως εσύ είσαι ο μαθητής, εσύ κι ο δάσκαλος.

Στη δουλειά μου πρέπει να είμαι υγιής και ήρεμη. Γι’ αυτό προσέχω τον εαυτό μου και ακολουθώ έναν υγιή τρόπο ζωής. Μεγάλη σημασία έχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Πρέπει να παραμένω ήρεμη και χαλαρή, για να μπορώ να αποδίδω στο μέγιστο.

Christina-sea-2

 

3. Η θάλασσα 

Δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή. Όταν την κοιτάω νιώθω ελεύθερη.

 

 

 

 

4. Η θετική σκέψη

Όταν ξεπερνάς τον εγωισμό σου και καταφέρνεις να νιώθεις ευγνώμων για αυτά που έχεις, αλλά κι αυτά που ακόμα δεν έχεις αποκτήσει.Όταν ξέρεις να χαμογελάς όταν η ζωή είναι γλυκειά,αλλά και όταν είναι πικρή.

5. Να μαγειρεύω και να περιποιούμαι τους καλούς μου φίλους,να στρώνω ένα όμορφο και καθαρό τραπέζι και να διακοσμώ τα πιάτα. Η καλλιτεχνία στο φαγητό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση 🙂

###

Τάκης Γιαννούτσος

Takis-Thodoris

Ο Τάκης είναι δεινός surfer (κατάφερε να σταθεί ξαπλωτός πάνω στη σανίδα για 5’’), drummer (κάθε 4 χρόνια δίνει και μία συναυλία) και πατέρας (έχει 3 παιδιά μέχρι τώρα, ζωή να ‘χουν)… Τον ακούω πιστά μαζί με τον Θοδωρή κάθε πρωί, σε όποιο σταθμό βρίσκονται τα τελευταία 20 χρόνια.

Θαυμάζω το χιούμορ, τη ζωντάνια και την έμπνευση τους, από τα χαράματα με την τσίμπλα στο μάτι.

Ζήτησα από τον Τάκη να μου δώσει 5 survival tools (όσα και ο Αριθμός Πεπρωμένου του) για το πρωϊνό του ξύπνημα. Τα συνδύασα με αποσπάσματα από συνέντευξη που μου είχε δώσει στο πρώτο μου blog. inocohen.wordpress.com/confessions.

Takis-on air-1

Επικοινωνώ με τον κόσμο που μας ακούει… μόνο εκτός ραδιοφώνου. Στα bar, στις συναυλίες, στο δρόμο, ανακαλύπτω καθημερινά πολλούς «φανατικούς» ακροατές. Μου αρέσει να μου λένε «το μακρύ τους, το κοντό τους», γιατί αντιλαμβάνομαι ότι κι εγώ όλη τη μέρα, «το μακρύ μου, το κοντό μου» λέω.

 

Ξεκίνησα να κάνω εκπομπές πρωινά … όταν είχε κλείσει ο βραδινός ραδιοφωνικός μου κύκλος με τα Βαρέα Ανθυγιεινά στον Rock FM, το ‘90 κάτι. Άνοιξε μετά από λίγο ο Ρόδον 94,4 και επειδή είμαι ο πρωινός τύπος, που δε χρειάζεται παραπάνω από 4-5 ώρες ύπνο τη μέρα, σκέφτηκα ότι η ανατροπή θα ήταν μια βραδινή εκπομπή, στις 8 το πρωί. Και αυτό κρατάει σχεδόν 20 χρόνια.

5 survival tools για το πρωινό μου ξύπνημα

daniels

 

Πρώτο: 23.00 της προηγούμενης νύχτας: Jack Daniels σε σφηνάκι, χωρίς πάγο και καλή «δική μου» μουσική για να αποβάλλω τη μ@λ@κί@ όλης της προηγούμενης μέρας.

 

Δεύτερο: 01.00 ή 02.00 ή 03.00: On the way to my bed, για SEX και κλείσιμο του εγκεφαλικού μου ρελέ και ταξίδι σε εφιαλτικά (συνήθως) όνειρα.

 

 

Τρίτο: 06.00: Το κινητό μου βαράει με το Above Me, ένα καινούριο, γκαζάτο, καταθλιπτικό τραγούδι των YEAH! και με πετάει κάτω απ’ το κρεβάτι.

[Μου κάνει εντύπωση πώς ο Τάκης δεν ξυπνάει με τον αγαπημένο του Nick, εννοώ τον Nick Cave. Είχα ρωτήσει τον Τάκη πώς αισθάνθηκε όταν τον άκουσε για πρώτη φορά.]

Την πρώτη φορά που άκουσα Nick Cave…σοκαρίστηκα. Έβαλα όλο μου τον εαυτό μέσα σ’ αυτό που έβλεπα και άκουγα. Πολύ απλά, αυτός θα ήθελα να ήμουν εγώ, με αυτό το group θα ήθελα να παίζω εγώ, αυτά τα τραγούδια θα ήθελα να έχω γράψει εγώ, αυτή τη ζωή θα ήθελα να κάνω εγώ.

Τέταρτο: 06.01: Τσεκ σε mail, sms και αναπάντητες κλήσεις ώστε να βεβαιωθώ ότι όλοι οι κοντινοί μου είναι εκεί (και όχι αλλού).

Πέμπτο: 06.15: Ένα ποτήρι ζεστό γάλα (από τότε που γεννήθηκα), με δυο κουταλιές καφέ, στα όρθια.

[Όσο για τη σχέση του με τη σκηνή, ο Τάκης μου είχε πει:]

 

takis-drumms-2

Στις συναυλίες που παίζαμε παλιά, μας πετάγανε διάφορα, κι’ αν δεν έπεφταν αρκετά δίφραγκα, ένιωθα ότι δεν πήγαμε καλά… βέβαια κι όταν έπεφταν πολλά, πάλι ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Γενικά δεν μπόρεσα να ποτέ να μπω στο μυαλό του ανθρώπου που ήταν κάτω και μας έβλεπε. Ζούσα πάντα το ‘πάνω στη σκηνή’ και αυτό είναι η μαγεία.

 

 

Τάκη, τι είναι αυτό που θα ήθελες να μείνει από σένα στα παιδιά σου; Το ένα πράγμα που σου’ρχεται στο μυαλό.

Το ένα πράγμα που θα ήθελα να μείνει στα παιδιά μου από μένα είναι… η ικανότητα και η διάθεσή μου (και δική τους πλέον), να ακούω. Δε βρίσκω μεγαλύτερο προτέρημα σε έναν άνθρωπο, από το να ξέρει και να μπορεί να ακούει.

[“..πίσω απ’ τη σιωπή του Πατέρα, είναι η υπομονή”]

ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ & ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

You may also like

Leave a Comment