Home Interviews: Your survival tools? Αριθμός 11: Ασυνήθιστοι άνθρωποι

Αριθμός 11: Ασυνήθιστοι άνθρωποι

0 comment

Τι κοινό έχουν η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Θοδωρής Βαμβακάρης και η Χριστίνα Τσιώνου; Αριθμό Πεπρωμένου 11. Όσα και τα εργαλεία επιβίωσης που θα μας πουν. Εξηγώ: Το κάθε άτομο που συμμετέχει στο παιχνίδι που γίνεται αποκλειστικά στο survivalbox.gr δίνει τόσα εργαλεία επιβίωσης όσος είναι ο Αριθμός Πεπρωμένου του. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από το άθρισμα των αριθμών της ημερομηνίας γεννήσεώς του. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην ενότητα ‘from usual to unusual’ όπου ο Αριθμολόγος-Μαθηματικός Μάνος Μηκίδης εξηγεί τι σημαίνουν όλα αυτά.

Σώτη Τριανταφύλλου

Αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, έχει διδακτορικό στην Αμερικανική Ιστορία και Πολιτισμό στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι. Έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στη Φιλοσοφία των Μαθηματικών και στη Ρωσική Ιστορία στην EHESS. Εκτός από συγγραφέας, εργάζεται ως μεταφράστρια (σε 4 γλώσσες), ως επιμελήτρια εκδόσεων, και αρθρογράφος. Το ξέρατε ότι η Σώτη Τριανταφύλλου γράφει και παιδικά βιβλία; Έχουν πολύ ενδιαφέρον, χιούμορ και σπιρτάδα. Εκδόσεις Πατάκη.

Έχω 11 εργαλεία επιβίωσης:

 1. Ύπνος: Σε ένα μυθιστόρημα που έγραψα, η ηρωίδα, που βρίσκεται στη φυλακή κατά τη διάρκεια του σταλινισμού, μαθαίνει ότι έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Μόλις της το ανακοινώνουν πέφτει και κοιμάται. Μολονότι δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τόσο οριστικό, αυτό περίπου κάνω κι εγώ.
 2. Ροκ εντ ρολ, στην τσίτα: Το ροκ μού προκαλεί ευφορία, συναίσθημα παντοδυναμίας. Ψευδαίσθηση αιωνιότητας. Rock’roll will never die – ίσως να επιζήσω κι εγώ.
 3. Ένα παράθυρο που βλέπει στη θάλασσα
 4. Ένα διθέσιο αυτοκίνητο στον παράκτιο αυτοκινητόδρομο
 5.  Ταινίες των Μarx Brothers
 6.  Το κραγιόν μου (η πιο φτηνή μάρκα στον κόσμο, Dorothy L)
 7.  Η σατιρική εκπομπή Βουλαρίνου-Νικολάου στο ραδιόφωνο του Σκάι
 8.  Οι παλιές τηλεοπτικές εκπομπές των Monty Python
 9.  Οι ταινίες των Monty Python [http://www.montypython.com/home]
 10.  Η μουσική του Van Morrison
 11.  Οι γοτθικές εκκλησίες

Θοδωρής Βαμβακάρης

O Θοδωρής λέει ότι καταπάτησε κάθε έννοια επαγγελματικού προσανατολισμού. Έφαγε 5 χρόνια από τη ζωή του στην Πάτρα για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και μόλις πήρε το πτυχίο αντί να χτίσει πολυκατοικία αποφάσισε να γίνει δημοσιογράφος και να ξεκινήσει εκπομπές. Δέκα χρόνια αργότερα η μοίρα τον έφερε μαζί με τον Τάκη Γιαννούτσο με τον οποίο ήταν γραφτό να γίνουν ιστορικό δίδύμο στο ραδιόφωνο και απλό δίδυμο σε τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά.

Ο Θοδωρής και ο Τάκης είναι το καθημερινό μου ξυπνητήρι, παρέα στο πρωϊνό μου, στο γυμναστήριο και στο αυτοκίνητο. Αν δεν υπήρχαν θα ήμουν καταδικασμένη να ξυπνάω σαν τη στρίγκλα του αιώνα. Τα εργαλεία επιβίωσης που μου είπε ο Θοδωρής είναι:

 1. Πρωινό ξύπνημα με δύο ξυπνητήρια
 2. Τρεις ώρες στο peak στον Red 96.3
 3. Πρωινό με οτιδήποτε σοκολατένιο
 4. Δουλειά στα περιοδικά
 5. Δουλειά στο site
 6. Φαγητό σπιτικό (και με μερικές παρασπονδίες)
 7. Δουλειά στο site, surfing στα social media
 8. Σειρές της εβδομάδας στο DVD (και παλιότερες που έχουν παραπέσει)
 9. Καινούργιες κυκλοφορίες από CD αλλά και παλιά βινύλια
 10. Βόλτα σινεμά-φαγητό ποτό (όχι σε πολυσύχναστα μέρη και όχι σε πάρτι PR)
 11. Ύπνος (πάντα μεταμεσονύχτιος)

Χριστίνα Τσιώνου

Γεννήθηκε στο Λονδίνο. Aποφοίτησε από την Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, έχει διδακτορικό μαιευτικής-γυναικολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταδιδακτορική εξειδίκευση στην πρόληψη-διάγνωση, χειρουργική και θεραπεία των παθήσεων του μαστού στο Joint Center for Radiation Therapy – Harvard Medical School. Διευθύνει το τμήμα παθήσεων μαστού στο «Μητρότητα-Υγεία» και τη Β’ κλινική Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ.

Τα δικά μου εργαλεία επιβίωσης:

 1. Παρεα και κουβέντα με τον σκύλο μου
 2. Περίπατος και ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 3. Πλεξιμο
 4. Διάβασμα και αναζήτησή σε βιβλιοπωλεία
 5. Να μαθαίνω Ισπανικά
 6. Το αγαπημένο μου άρωμα
 7. Μαγειρική και ψάχνω καινούργιες συνταγές
 8. Να περπατάω στο κέντρο και στην αγορά της Αθήνας, να παίρνω μπαχάρια
 9. Να αλλάζω τη διακόσμησης του χώρου γύρω μου
 10. Αρωματοθεραπεία, μασάζ
 11. Pilates

You may also like

Leave a Comment