Home My cooking Παγωτο που δεν παχαινει

Παγωτο που δεν παχαινει

0 comment

Ανακάλυψα ένα θαυματουργό τρόπο να απολαμβάνω τα αγαπημένα μου παγωτά χωρίς να παχαίνω! Και με συστατικά που κάνουν καλό στην υγεία. Εδώ λοιπόν θα διαβάσετε τις συνταγές μου, χωρίς παγοτομηχανή.

Σκεφθείτε ότι το καλοκαίρι έτρωγα ένα παγωτό τη μέρα και δεν έβαλα γραμμάριο!

Εργαλεία

– Ένα καλό μπλέντερ ή μούλτι

– Σακουλάκια για τρόφιμα

Παγωτό μπανάνα

Κόβετε μία μπανάνα (κατά προτίμηση ώριμη) κομματάκια σε ροδέλες και τη βάζετε στην κατάψυξη. Η δική μου κατάψυξη είναι γεμάτη από τέτοια σακουλάκια για ώρα ανάγκης. Αφήνετε τη μπανάνα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες. Μετά τη βάζετε στο μούλτι (ή μπλέντερ) και τη χτυπάτε μαζί με αμυγδαλόγαλα και 1 κουτ. γλυκού αμυγδαλοβούτυρο (και παραπάνω αν θέλετε). Είναι το αγαπημένο της φίλης μου Λένιας.

Μπανάνα παρφέ

Ίδια συνταγή με γαρνιτούρα από αμύγδαλα ή φυστίκια και κράνμπερι. Το λατρεύω!

Παγωτό μπανάνα – σοκολάτα – φυστικοβούτυρο

Η ίδια διαδικασία με άλλο συνδυασμό. Η μπανάνα πάει πολύ με το φυστικοβούτυρο, αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να βάλετε αμυγδαλοβούτυρο. Προσθέτετε 1 κουτ. γλ. κακάο σε σκόνη, κατά προτίμηση Βιό και με υψηλή περιεκτικότητα σοκολάτας.

Παγωτό γιαρμά (καλοκαιρινό)

Έχω φυλάξει από το καλοκαίρι στην κατάψυξή μου γιαρμάδες κομμένους. Τους χτυπάω στο μούλτι μαζί με κεφίρ, ή στραγγιστό γιαούρτι και κεφίρ ή αμυγδαλόγαλα. Προσθέτω και μια κουταλιά αμυγδαλοβούτυρο, αλλά όχι πάντα. Είναι το αγαπημένο της Ειρήνης. Η Άννα Μπανάνα προσθέτει και λίγη μπανάνα φυσικά 🙂 Η ιταλική παραλλαγή του έχει και λίγα φυλλαράκια βασιλικό ή δυόσμο.

Έχω κρατήσει στην κατάψυξη και μερικά υπέροχα σταφύλια από το κτήμα της Λένιας, να δω τι θα μου προκύψει το χειμώνα. Ίσως σορμπέ σταφύλι. Και βέβαια θέλω να φτιάξω παγωγό φυστίκι. Αλλά αυτά θα σας τα πω άλλη φορά.

You may also like

Leave a Comment